Don't Miss
Home / Македонија / Апел до банките да донираат хуманитарна помош за поплавените подрачја

Апел до банките да донираат хуманитарна помош за поплавените подрачја

Претседателот на Здружението на банкарството при Стопанската комора на Македонија, Коста Митроски од УНИ Банка ги повикува банките да се вклучат во донирањето хуманитарна помош за жителите од настраданите подрачја од поплавите во Скопје, во вода храна, хигенски средства…

Како што информираат од УНИ Банка, утре ќе донираат 24.000 литри вода за пиење   во загозените подрачја и во кординација со кризниот штаб ќе ја распредели водата  според нивниот план.

Во име на вработените од УНИБанка како главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, Митроски изразува сочуство до семјствата на жртвите во поплавите.

Сочуство упатува и од името на сите банки во својство на претседател на Здружението на банкарството при Стопанската комора на Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*