Don't Miss
Home / Uncategorized / Банките и финансиските друштва им се закануваат на кредитокорисниците со казни и присилна наплата

Банките и финансиските друштва им се закануваат на кредитокорисниците со казни и присилна наплата

        

          И покрај тоа што од Владата граѓаните се уверуваат  дека поради кризата со корона вирусот ќе бидат пролонгирани отплатите на кредитите, за  жал реалноста не е таква.

          Имено банките преку кол центрите постојано им се јавуваат на корисниците на кредити за плаќање на ратите и каматите.

          Исто така мошне ригорозни во наплатата на кредитите  се и финансиските друштва кои на граѓаните кои доцнат со отплатите само неколку дена им се закануваат со провизи и казни.

          Зато е нужно проблемите со отплатата на кредитите  со банките што поскоро да се решат, за да  граѓаните не бидат во неизвесна ситуација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*