Home / Uncategorized / Битолчани против загадениот воздух протестираат само на социјалните мрежи

Битолчани против загадениот воздух протестираат само на социјалните мрежи

Вчера  во Битола пред општинската зграда се одржа протест организиран од советничката група „Поинаку“, која преку социјалните мрежи ги повикаа граѓаните, невладините, политичките партии денеска во 16 часот пред зградата на општина Битола.

Протестантите, кои ги имаше во доста мал број  побараа итни мерки за решавање на проблемот со загадувањето на виздухот во Битола.

Тие го повторија заклучокот од вчерашната седница на Советот со кој едногласно сите советници побараа од Владата на Македонија субвенционирана електрична енергија за Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!