Home / Градска хроника (page 22)

Градска хроника

ОБЕЗБЕДЕН СИГУРЕН РАЗВОЈ

Фабриката за разладни уреди “Георги Наумов“, една од нашите најголеми и најзначајни стопански организации, на пат е да си обезбеди сигурен развој, да дочека поубави денови од досегфашните, кои беа често макотрпни, а понекогаш и безизлезни. Таа сега ги прави ...

Read More »

“Широк сокак во бело“ лесно можеше некои да ги завие во црно

Во саботата на Широк сокак, се одржа долго најавуваниот концерт на познатиот диџеј, со светско реноме, Том Нови од Германија. Според некои проценки на големата техно-журка, на Широк сокак присуствувале над 10.000 битолчани, кои уживаа во музиката што им ја ...

Read More »

Регионална расправа за инвестициите во македонското водостопанство

  Во организација на Управата за водостопанство на Република Македонија, во малата сала, на Центарот за култура во Битола, деновиве се одржа регионална расправа за Акцискиот план и инвестициите во македонското водостопанство за период од десет години. -Станува збор за ...

Read More »
error: Content is protected !!