Home / Вести (page 176)

Вести

Усвоен кварталниот извештај

Советниците на денешната седница го усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината Битола за вториот квартал во 2014 година. Во вториот квартал во општинскиот буџет се реализирани вкупни приходи од 273 милиони денари од планираните 691 милион или ...

Read More »

Во ЕВН не знаат кога ќе биде остранет дефектот

Со оглед на тоа што се работи за голем дефект на далноводот, кој испадна од електричната мрежа, при што речиси половина Битола остана без струја, никој во ЕВН не знае кога ќе биде поправен дефектот. -Нашите интервентни служби се на ...

Read More »

Половина Битола без струја

Од пред повеќе од еден час, речиси половина Битола е без електрична енергија. Струја немаат централното градско подрачје, Широк сокак, Основниот и Апелациониот суд, градската чаршија, како и општината Битола. Од ЕВН информираат  дека до немањето струја, дошло поради дефект ...

Read More »

Засилени превентивни мерки во училиштата против жолтицата

Засилени превентивни мерки против жолтицата ќе бидат преземени во градинките и училиштата на почетокот на новата учебна година Првиот училишен ден ќе започне со час за миење на рацете, предавања за личната хигиена, за начинот на пренесување на заразната жолтица, ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите во РЕК “Битола”

Денот на македонските рудари денеска традиционално беше одбележан во рудникот РЕК „Битола”. Во оваа прилика беше нагласена клучната улога на рударите при процесот на производство на електрична енергија и постигнатите резултати во периодот помеѓу двата празници. На одбележувањето на Денот ...

Read More »

Лекарка одбила да прегледа пациент

Во Клиничката болница во Битола се случи нов скандал. Според јавувања на нашите читатели, лекарка во Болницата одбила да прегледа пациент наводно затоа што не била обучена да прегледува со магнетната резонанца. Иако, пациентот имал навреме платено за прегледот, кога ...

Read More »

БИТОЛСКИ ВЕСНИК ВО СЕКОЕ БИТОЛСКО ДОМАЌИНСТВО

Од 1 септември, Битолски весник стартува со голема акција за претплата на Весникот. Битолски весник стартува со амбициозен план за претплата на 5.000 битолчани на весникот. За сите оние кои до 30 септември ќе се претплатат на Битолски весник, Битолски ...

Read More »

СТАРТУВА ПОРТАЛОТ НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

Со техничка поддршка на “Нова солушнс”, најдобрата интернет маркетинг компанија, деновиве, стартуваше порталот на Битолски весник. Од денеска Битолски весник читателите можат да го читаат и на своите компјутери. Текстовите на порталот на Битолски весник, покрај читателите во нашиот град ...

Read More »

Петмина кандидати во трката за локалан лидер на ВМРО- ДПМНЕ

Во трката за локален лидер на Општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ останаа само уште петмина кандидати. Според информации на порталот на Битолски весник тие се: советникот Пеце Милевски, директорот на Гимназијата “ Јосип Броз Тито “ Кире Печалев, портпаролот на ...

Read More »

Трка на штикли на Широк Сокак

Ана Јанкуловска од Битола е победничка на традиционалната ноќна трка на штикли, која доцна синоќа се одржа на Широк Сокак. На годинашаната трка, која ја организира Младинскиот културен центар од Битола и која се одржа во рамките на Битолското културно ...

Read More »
error: Content is protected !!