Home / Економија (page 13)

Економија

Успешни параметри во работењето на ЈП “Стрежево“ Битола

Во октомври вообичаено јавното претпријатие “Стрежево“ ги сумира резултатите во водостопанската дејност, а во исто време почнуваат со конзервирање на системот и заради врнежливото време минатиот месец порано се почна со таа дејност. Од Јавното претпријатие на прес-конференција, денеска  информираа ...

Read More »

УСАИД се повлекува од Бизнис инкубаторот во Битола?

Дали наскоро ќе биде ставен клучот на Бизнис старт ап центарот кој со поддршка на Соединетите Американски држави беше отворен за помагање во водењето на малите бизниси во Битола? Според информации на нашиот портал, УСАИД одлучи да прекине со поддршката ...

Read More »

Зголемена кредитната активност на Стопанска банка АД Битола

Стопанска банка а.д. Битола во првата половина од 2014 година оствари раст од 33,05 отсто на нето-приходите од камати споредено со истиот период од претходната година. При тоа приходите од камати се зголемени за 19,49 отсто, а расходите за камати ...

Read More »

Турската компанија најави вработување на 400 битолчани

Турската компанија “ОХИ Груп” која денеска потврди дека ќе отвори фабрика за лепенки за гуми во Битола, во првиот период ќе вработи најмалку 400 работници. Ова го соопшти менаџментот на фабриката по средбата со министерот за странски инвестиции, Џери Наумов ...

Read More »

Турска компанија ќе гради фабрика за лепенки за гуми во Битола

Турската компанија “ОХИ Груп” потврди дека ќе отвори фабрика за лепенки за гуми во Битола. Ова е потврдено на средбата на министерот за странски инвестиции Џери Наумов со претставници на “ОХИ Груп” и на уште три други компании од Турција, ...

Read More »

Во “Кромберг и Шуберт“ голема прослава за двеилјадитиот работник

Денот на независноста на Република Македонија, 8 Септемеври, вработените во германската компанија “Кромберг и Шуберт“ го одбележаа на невообичаен начин, со голема журка за сите вработени. Поводот за прославата покрај големиот празник на Република Македонија беше вработувањето и на 2.000-тиот ...

Read More »

ЗК Пелагонија купува хотели!?

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија” од Битола како што ни јавуваат извори на порталот на Битолски весник ја шири својата дејност и во хотелскиот бизнис. Имено, деновиве преку Македонската берза, Комбинатот го купила хотелот „Маврово” од Маврово. Компанијата сега поседува удел од ...

Read More »

Министерството за финансии во нов објект

Четиринаесет илјади метри квадратни распоредени на 11 нивоа опфаќа новиот објект на Министерството за финансии „Палата 23 октомври” што вечерва беше пуштен во употреба. Новиот објект спаѓа во групата СМАРТ згради – насочена кон заштеда на енергија и заштита на ...

Read More »

Гасификација на Пелагонија

Наредната недела ќе се објави тендерот за изградба на дистрибутивната мрежа на природен гас за останатите два региони во Македонија.  Тендерот ќе се однесува на Источна и Централна Македонија, а инвестицијата за него изнесува 28 милиони евра, и регионот за ...

Read More »

Школски прибор и ручек за децата на вработените во “Кромберг и Шуберт”

По повод почетокот на новата учебна година,германската компанија “Кромберг и Шуберт “ денеска организира посета за децата на вработените во фабриката, која се наоѓа во индустриската зона “Жабени” во Битола. Посетите ќе траат три дена и се организирани во шест ...

Read More »
error: Content is protected !!