Home / Спорт (page 25)

Спорт

ЗК Пелагонија го купува Пелистер!?

Иако, засега нема официјална потврда, сепак според извори на порталот на “Битолски весник” најновата понуда, која стигнала до Општината Битола за купување на Пелистер, поради која беше одложена денешната седница на Советот стигнала од ЗК Пелагонија. Имено ЗК Пелагонија искажала ...

Read More »

Одложена продажбата на ФК Пелистер

На предлог на градоначалникот на Битола, Владимир Талески, на денешната седница на Советот, на која требаше да продолжи расправата за продажба на фудбалскиот клуб Пелистер, одложена е продажбата на клубот за одредено време и точката за негова продажба е вратена ...

Read More »

Силјан Мицевски купува нов ракометен клуб!?

Иако засега нема официјална потврда, сепак, по неуспешната транформација на РК Пелистер, сопственикот на Градежното претпријатие “Пелистер“, Силјан Мицевски одлучи да финансира ракометен клуб од самиот почеток. Дознаваме, дека Мицевски ја зел под негово покровителство, ракометната школа на Иве Марковски ...

Read More »

Петмина Бразилци ја очекуваат одлуката за продажба на ФК Пелистер

Утре, со почеток во 11 часот продолжува седницата на Советот на Општината Битола, на која советниците ќе расправаат за (купо)продажбата на акциите на Фудбалскиот клуб Пелистер. За оваа седница не покажуваат интерес само љубителите на фудбалот во Битола, туку и ...

Read More »

Борче Марковски нов тренер

По куса пауза, Битола доби нов женски ракометен суперлигаш, кој оваа сезона влегува во битка со преостанатите женски ракометни клубови за што подобар пласман. За тоа како се одвиваат подготовките во клубот за наредната ракометна сезона, претседателот на Пелистер 2012, ...

Read More »

Одложена продажбата на ФК Пелистер

По неколку часа маратонска расправа, советниците на Советот на Општина Битола ја прекинаа седницата за продажба на фудбалскиот клуб Пелистер и истата ја одложија за петок, на 29 август, во 11 часот, кога истата повторно ќе продоложи. До прекин на ...

Read More »
error: Content is protected !!