Home / Спорт / Најдобрите битолски спортисти за 2018 година:

Најдобрите битолски спортисти за 2018 година:


1. Филип Кузмановски (РК Еурофарм Работник)
2. Борче Стојановски (Боди-билдинг клуб Сити Џим)
3. Ана Ивановска (СК РЕК Битола)
4. Горан Тромбев (Боди-билдинг клуб Алфа фит)
5. Никола Бубевски (Кик-бокс клуб Енерџи)
6. Изабела Димовска (ОК Пелистер волеј)
7. Филип Чурлевски (РК Еурофарм)
8. Филип Божиновски (Кик-бокс клуб Нинџицу)
9. Габриела Величковска (ЖРК Пелистер)
10. Александар Најдовски (БК Пелистер)
10. Нора Мемедова (КК Пелистер)
10. Олгица Стојановска (Фитнес Сити Џим)
10. Елеонора Димковска (КГС Партизан)
10. Спасе Петровски (АК Олимп)

За клуб на годината е прогласен ракометниот клуб Еурофарм Работник, кој ги победи ЖРК Пелистер и БК Пелистер. Оливера Наковска-Бикола пак е најдобар спортист со инвалидитет, а признанија добија и ветераните Томислав Јурак, Александар Грбевски и Бранко Дуковски. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!