Home / Вести / Денес седница на Советот

Денес седница на Советот

По подолга пауза денес седница ќе одржи Советот на општината.

На дневен ред се завршните сметки на средните и основните училишта, како и одлуките на градоначалникот Владимир Талески да ги продаде акциите на РК Пелистер, потоа да се издвои околу 1.500.000 денари за покривање трошоците за доизградба на соблекувалните како и донесување на одлука за издвојување на 100.000 евра за почнување на работите за Офицерскиот дом.

Советниците на Советот очекуваат дека по подолга пауза на седницата ќе се појави градоначалникот на Битола Владимир Талески, кој од само нему познати причини веќе подолго време не доаѓа на седници на Советот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!