Home / Вести / Дезинфекциони “ корита ‘ на влезовите во Битола

Дезинфекциони “ корита ‘ на влезовите во Битола

                 

          Во настојувањата да се спречат или ублажат причините  или последиците  од пандемијата Општината Битола со јавното претпријатие “ Нискоградба “ почна со изградба на дезинфекциони корита на влезовите.

Првото такво “дезинфекционо корито “ почна да се гради денеска на влезот од Прилеп за Битола.

          Исти такви “ дезинфекциони корита“ ќе бидат изградени и на другите влезови за Битола.

          Инаку деновиве Битола со помош на јавните комунални претпријатија вршеше дезинфекции на сите улици во градот и приградските улици, како и станбените заедници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!