Home / Uncategorized / Државно првенство во модерни танци

Државно првенство во модерни танци

На 10 јуни во спортската сала „Младост” во Битола ќе се одржи Државно првенство во модерни танци 2018. Организатор на Државното првенство е танцовиот спортски клуб Ехпозе од Битола, како домакин и Македонската Асоцијација за модерни танци.

На првенството учество ќе земат над 2.000 танчери од 15 танцови клубови , членови на МАМТ, кои ќе се натпреваруваат за титулата

За битолчани влезот е  бесплатен.

Тацовиот клуб Ехпозе ќе има 460 натпреварувачи во неколку дисциплини и старосни категории. изјави Бобан Катароски од ТСК Ехпосе. Натпреварот ќе биде во согласност со правилата и прописите на ИДО – Интернатионал Данце Организатион.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*