Home / Вести / Граѓаните кои ќе пристигнат на граничните премини ќе бидат однесени во карантин во 10 и 20 часот

Граѓаните кои ќе пристигнат на граничните премини ќе бидат однесени во карантин во 10 и 20 часот

Владата на Република Северна Македонија на вечерашната седница донесе Уредба преку која граѓаните кои пристигнуваат на граничните премини за влез во земјава ќе бидат транспортирани до државните карантини секој ден во 10 часот и во 20 часот.
Апелираме до граѓаните кои мораат да допатуваат во земјава да ги планираат своите пристигнувања на граничните премини непосредно пред посочените термини со цел да не се создава гужва и чекање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*