Don't Miss
Home / Uncategorized / Имотот на ТВ “Орбис” се продава на парче

Имотот на ТВ “Орбис” се продава на парче

                           

           Целокупниот имот на ТВ “ Орбис” која се наоѓа во стечај се продава на парче.

          По неуспешните две продажби на целиот движен имот на ТВ “ Орбис”, денеска е објавена третата аукција за продажба на целокупниот движен имот на телевизијата  од возила, камери, компјутери, бироа, сценографија… на ова некогаш една од најмоќните локални телевизии.

          Движниот имот на ТВ “ Орбис “ го продава стечајната управничка Ели Божиновска, додека Шперкасе банка,  преку извршител ја продава зградата на  телевизијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*