Don't Miss
Home / Uncategorized / Имунитетот на Груевски пред пратениците

Имунитетот на Груевски пред пратениците

Предлогот за одземање на мандатот на екс=премиерот, Никола Груевски е ставен на дневниот ред на пленарната собраниска седница како последната 20-та точка.

Седницата е закажана да започне во 11 часот, а пред два дена, собраниската Комисија за мандатно-имунитетни прашања, предложи одземање на мандатот на некоганиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Истата одлука беше излгасана со пет гласови „за“ од деветчлената комисија во Собранието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*