Home / Вести / Исплата на пензиите до 28-ми март

Исплата на пензиите до 28-ми март

Владата им препорача на деловните банки порано да обезбедат исплата на пензии односно од 28-ми март.

– Вицепремиерката за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска се обрати до Македонската банкарска асоцијација со барање поради вонредната состојба  со коронавирусот, банките да овозможат исплата на пензиите во пет групи  на пензионери според износот на пензија по работни денови од 25 март до 31 март 2020 година. По добиеното известување од Македонската банкарска асоцијација, Кабинетот на вицепремиерката за економски прашања и координација со економските ресори, предложи, а Владата прифати да им се препорача на деловните банки да обезбедат исплата на пензии од 28-ми март, се вели во соопштението од владината прес-служба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*