Home / Вести / Избрани членовите на Централниот одбор од Битола за претстојниот конгрес на СДСМ

Избрани членовите на Централниот одбор од Битола за претстојниот конгрес на СДСМ

           

На општинска Конференција на ОО СДСМ Битола која беше организирана онлајн на платформата zoom, беа избрани членовите на ЦО и НО од битолската организација на СДСМ за претстојниот дваесетишести Конгрес  на СДСМ.

Кандидатите за членови на ЦО и НО на СДСМ беа предлагани од месните одбори. Од оние кои ги исполнуваа условите Согласно Статутот и  Правилникот за постапката, начинот и критериумите за кандидирање и избор на членови на Централниот и Надзорниот одбор на СДСМ, делегатите на ОО СДСМ избраа 8 членови за ЦО на СДСМ и 2 ченови на НО, притоа запазувајќи ја родовата еднаквост како и застапеноста на младите социјалдемократи во сите партиски тела.

За членови на ЦО: Емилија Костурски, Елизабета Наумоска, Весна Спиркоска, Сашо Додовски, Васко Ковачевски, Зоран Дојчиновски, Васко Колевски и Рула Чаламани.

За членови на НО: Васко Талевски и Виолета Џима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*