Home / Вести / Известување од Општина Битола за режимот на сообраќај во централното градско подрачје

Известување од Општина Битола за режимот на сообраќај во централното градско подрачје

Општина Битола ги известува граѓаните дека, од понеделник 10.06.2024 во временски рок од 3 месеци, започнува спроведување на одлуката за означување на условите и утврдување на режимот на сообраќај во централното градско подрачје.

– Во терминот од 19.00 до 24.00 часот се забранува моторен сообраќај со поставување физички препраки на спојот на ул. „ Димитар Илиевски – Мурато“ и ул. „Широк Сокак“ со што се овозможува безбеден пешачки сообраќај, стои во известувањето од Општина Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*