Home / Uncategorized / Кадровски смени во бројни здраствени и културни институции

Кадровски смени во бројни здраствени и културни институции

Деновиве во Битола се  извршени кадровски смени на неколку здрастевни и културни институции.

Така на местото на директорот на Центарот за култура Борче Димитровски именуван е Зоран Димовски.  Кадровски смени има во Народниот театар во Битола. На местото на Валентин Светзораев именуван е Иван Јерчик, потоа во Заводот и Музеј Битола, каде нов директор е Александар Литовски, кој доаѓа на местото на Зоран Алтипармаков.

Смени има и Универзитетската библиотека,  во Центарот за јавно здравје, Домот за народно здравје, Домот за доенчиња, Центарот за социјални работи.

Наскоро нови смени ке има и во ЈП Стрежево, РЕК Битола, ФОД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*