Home / Македонија / Караџоски повикан на распит во Обвинителството

Караџоски повикан на распит во Обвинителството

Претседателот на Судскиот совет Зоран Kараџоски, утрово е повикан да даде исказ во Јавното обвинителството за организиран криминал и корупција.

Од Обвинителството засега нема информации зошто Караџовски е повикан во Обвинителството.

Дел од медиумите објавија дека станува збор за додатоците на плати на членовите на Судскиот совет.

Во декември 2018 година членовите на Судскиот совет донесоа одлука да си ги зголемат нивните плати и платите на судиите за 35 отсто. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*