Home / Вести / Катица Јанева “моли “ да остани во домашен притвор

Катица Јанева “моли “ да остани во домашен притвор

Барањата на одбраната на Катица Јанева во „Рекет“ за одложување на рочиштата ги сметаме единствено како начин на одолговлекување на судскиот процес, сметаат од Основниот кривичен суд во Скопје.

„Судот  ја задолжи одбраната да се однесува одговорно спрема судот и доследно да ги почитува правата на обвинетите во постапката и денешната расправа ја одложи за веќе закажаниот термин 26-ти март до кога адвокатката Ирена Фрчкоска е должна да ги организира семејните обврски како би можела да присуствува на судењето. Доколку адвокатите и понатаму се спречени да присуствуваат на идните расправи да обезбедат свои заменски бранители бидејќи во спротивно судот на обвинетата ќе и назначи бранител по службена должност“- информираат од Кривичниот суд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*