Home / Вести / Короната влезе во градинките

Короната влезе во градинките

Короната влезе во градинките.

Соред инфирмациитеод Центарот з ајавно здрваје во Битола се регистрирани 4  нови случаи на ковид 19.

Лицата се на возраст од 54 до 65 години.
-Меѓу позитивните лица има едно лице кое работи како негователка во детска градинка.

По констатирањето дека негувателката е позитовна на ковид 19 за 5 деца од градинката, 3 воспитувачки и 2 негователки е даден предлог до ДСЗИ за ставање под здравствен надзор и домашна изолација во траење од 14 дена од контактот со позитивното лице, информираат од Центар за јавно здравје- Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!