Home / Uncategorized / Лезбејка премиер(ка)на Србија

Лезбејка премиер(ка)на Србија

Ана Брнабиќ  е новата мандаторка  за состав на новата српска Влада.

Вака одлучи српскиот претседател и екс премиер на Србија, Алексанадр Вучик.

Ана Брнабиќ во Владата на Вучик ја извршуваше функцијата министерка за локална самоуправа.

Српскиот претседател посочи дека Брнабиќ ќе се занимава со прашањата од сферата на економијата, дигитализацијата и друго, додека Ивица Дачиќ од Социјалистичката партија на Србија (СПС). во кого има огромна доверба,  во суштина ќе го води политичкиот дел.

Вучиќ потенцираше дека Брнабиќ е вредна, дека поседува стручни и лични квалитетит и оти е уверен дека ќе покаже почит кон партиите од кои очекува поддршка и ќе работи за подобра благосостојба за Србија.

– Не беше лесно да се донесе одлуката и ја донесов во согласност со интересите на Србија, со идеја со работа и енергија да продолжиме да донесуваме добри резултати, како за нашата земја така и за граѓаните, izjavi Vu~ik.

Иаку Ана Брнабиќ е жена која не крие дека е лезбејка и таа е првата жена премиерка на Србија и јавно декларирана како припадник на геј заедницата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*