Home / Вести / На 28 мај доделување на наградата “ Тоде Петревски“

На 28 мај доделување на наградата “ Тоде Петревски“

Петок, на 28 мај, во амфитеатарот на Славјанскиот унивезротет “Г.Р. Державин , со почеток во 12 часот ќе биде врачена на наградата за новинарство, Тоде Петревски.

Оваа награда која ја доделува Битолски весник посмртно се доделува во чест на покојниот новинар на Радио Скопје од Бтола, Тоде Петревски.

Наградата се доделува традиционално веќе 17 години.

Доделувањето на наградата ќе биде по сите здравствени протоколи во присуство на колегите новинари, членовите на семејствотона Петровски и почитувачи на неговот дело.

Минатата година добитник на наградата беше карикатуристот на Битолски весник, Блаже Докуле

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*