Home / Uncategorized / Новогодишни пакетчиња за дечиња, штитеници во повеќе институции

Новогодишни пакетчиња за дечиња, штитеници во повеќе институции

По повод Новогодишните и Божикните празници, градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески им подари новогодишни ќесички на штитениците од Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас, заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух „Кочо Рацин“, Домот за доенчиња и мали деца, како и дневниот центар за деца со посебни потреби.

paketcinja 1   paketcinja 2

Исто така, градоначалникот им врачи подароци и на специјалната паралелка при ОУ „Ѓорѓи Сугарев“, Здружението на слепи лица, Здружениетона деца со церебрална парализа, Здружението на глуви и наглуви, НВО Баирска светлина, НВО Ревита, НВО Еднакви крила.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*