Don't Miss
Home / Вести / Одржани низа манифестации

Одржани низа манифестации

               

По повод 9 Мај -Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот, во Битола се одржуваат повеќе настани.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, делегација од Советот на општина Битола, претставници на Сојузот на борци и претставници на политичките партии, положија свежо цвеќе на споменикот на НОАВМ на плоштадот „Гоце Делчев”.

Изразувајќи ја европската перспектива на нашата земја, како и вредностите кои се темелат на слободарскиот дух, децата Битола креираа европски знамиња на Плоштадот “Магнолија”.

Во рамките на програмата за одбележување на Денот на Европа на општина Битола,  вечерва во концертната сала на Офицерскиот дом  ќе се одржи првиот пијано концерт на Дани Имери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*