Home / Вести / Општината донираше 55 униформи за вработените во Ковид центарот

Општината донираше 55 униформи за вработените во Ковид центарот

                       

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска по повод Светскиот ден на здравјето ја посети Клиничката болница во Битола, при што донираше 55 медицински униформи за лицата кои што работат во Ковид центарот во Битола и каде што во моментов се лекуваат 125 пациенти.

На средбата со директорката на Клиничката болница Билјана Гагачовска, разговараа за актуелната состојба во однос на сместувачкиот капацитет и расположливиот медицински кадар. Модуларните болници, кои се најголеми во државата, веќе ги сместуваат пациентите од регионот, но и од други градови од државата, кои за жал, стануваат секојдневно побројни.

Светскиот ден на здравјето е глобален ден за здравствената свест кој се одбележува секоја година на 7 април, под спонзорство на Светската здравствена организација, како и на други сродни организации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*