Home / Uncategorized / “Плодност “ постави пред влезот “тунел “ за дезинфекција

“Плодност “ постави пред влезот “тунел “ за дезинфекција

                          

          Болницата “ Плодност “ пред влезот во болницата  постави “тунел“ за дезинфекција.

          Преку овој “тунел“ за дезинфекција, покрај пациентите мораат да поминат и сите вработени во болницата.

          Со “тунелот“ за дезинфекција ќе бидат дезинфецирани сите кои влегуваат и работаат во болницата,  се со цел да се спречи и најмалата можност за пренесување  било каква инфекција  или зараза во болницата.

          “Плодност “ засега е единствената институција  која поседува ваков “тунел“ за дезинфекција во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!