Home / Вести / По “Водовод“ и “Нискоградба“ помош и за ЈП “ Комуналец“ од Министерството за локална самоуправа

По “Водовод“ и “Нискоградба“ помош и за ЈП “ Комуналец“ од Министерството за локална самоуправа

       

        Министерството за локална самоуправа, предводено од министерот Горан Милевски денеска му додели 12 милиони денари за  набавка на  две возила за чистење на отпад од битолските улици.

Со новите возила ЈП “ Комунаец“  ќе  може на многу подобар начин да се грижи за одржување на  хигиената во градот.

Тие ќе бидат користени за чистење на улиците  “Широк сокак“, Градскиот парк и Шеталиштето.

По 2- та милиони  денари кои ги доби деновиве  ЈКП “Водовод“, 6-те за  ЈП “Нискоградба“, ова е трето јавно претпријатие од Битола, кое во овој месец добива средства од Министерството за локална самоуправа и министерот Горан Милевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*