Home / Вести / Постхумно признание од претседателот на Србија, Александар Вучиќ за Силјан Мицевски

Постхумно признание од претседателот на Србија, Александар Вучиќ за Силјан Мицевски

         

Српскиот претседател, Александар Вучиќ по повод националниот празник Ден на државноста одликува повеќе заслужни поединци и институции.

Меѓу Македонците кои добија ордени е и неодамна починатиот екс градоначалник на Битола и почесен конзул на Србија во Македонија,Силјан Мицевски.

       Силјан Мицевски, кој беше почесен конзул на Србија во Битола, постхумно доби Орден на српско знаме-трет степен кој се доделува за особени заслуги во развојот на меѓународните односи мегју Србија и другите земји.

            Високото постхумоно признание, кое претседателот Александар Вучич му го додели на покојниот Силјан Мицевски на свеченоста го прими неговата сопруга, Виолета Мицевска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*