Home / Uncategorized / Повлечен предлогот за стечај на ЗК Пелагонија

Повлечен предлогот за стечај на ЗК Пелагонија

ЗК Пелагонија се спаси од стечај.

Деновиве доверителот кој го поднесе предлогот за поведување на стечајна постапка за ЗК Пелагонија, го повлекол предлогот за стечај на Комбинатот.

До повлекување на предлогот дошло откако претходно ЗК Пелагонија го исплатил долгот кон доверителот.

Да потстетиме против ЗК Пелагонија неодмана беше поднесен предлог за стечај поради долг кон еден доверител, со кој ЗК Пелагонија имал судски спор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!