Home / Uncategorized / Правничката што му го одзеде Домот на планинарите дрска кон новинарите

Правничката што му го одзеде Домот на планинарите дрска кон новинарите

  • Јас немам врска со донесеното Решение на градоначалничката Наташа Петровска за одземањето на планинарскиот дом Копанки. Како е донесено Репшението, кое јас го подготвив прашајте го секретарот на Општината Слободан Најдовски.
  • Со овие зборови ни се обрати правничката Олга Георгиевска која го изработи Решението за одземање на планинарскиот дом Копанки од планинарското друштво Пелистер и ни го затвори телефонот.
  • На нашето инсистирање да ни ги ги каже аргументите за донесувањето на Решението, Георгиевски дрско и безобразно повторно ни го затвори телефонот, притоа симнувајќи ја од себе секоја одговорност за изработката на Решението.
  • Да потсетеиме дека само пред неколку дена локалната самоуправа во Битола одржа коктел партија со новинарите прогласувајки се за најтранспарентна општина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!