Home / Градска хроника / Прославен денот на општината Могила

Прославен денот на општината Могила

Со врачување на наградите на најуспешните во периодот од една година, како и обраќање на градоначалникот на Могила, Стево Пивковски, Oпштината Могила синоќа го одбележа својот јубилеј 18 години од формирањето.

mogila 2
Од вчера општината Могила влезе во своето полнолетство, нагласи Стево Пивковски, кој пред присутните ги наброја успесите на општината меѓу двата родендени, како и плановите за развој во наредниот период.
Инаку по повод одбележувањето на роденденот на Могила во Општината се одржа свечена седница на Советот, беше промовирана книгата на мајка Захарија Шумљанска, а се одржаа и неколку спортски натпревари во мал фудбал и шах.

mogila 3

Општината Могила е формирана со Законот за територијална поделба во 2005 година и тогаш кон неа се приклучија општината Добрушево, како и други 23 населени места.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*