Home / Uncategorized / Протест на Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ

Протест на Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ

                  

          Присуството на техничкиот премиер  Оливер Спасовски на прославата на јубилејот на Гимназијата “ Јоспи Броз Тито “по повод одбележувањето на 75 годишнината  од наставата на македонски јазик, мал број членови на  Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ ја искористија да упатат некои политички пораки.

-Ние од УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола го пречекавме Спасовски и го поздравивме од младите кои секојдневно за време на неговото раководење со МВР се соочуваа со злото на 21виот век, дрогата.

Кога подобро ќе размислиме, да, исто така времето поминато во МВР на Оливер Спасовски можи да се одбележи со најголем број нерасветлени криминални случаи како на пример што беше Рекет, тепањето на полициска службеничка, убиства, вооружени кражби, вооружени пресметки, запалени автомобили, тепање на граѓани од страна на градоначалници и секојдневни бегства од затворите кои оваа власт ги претвори во шеталишта, истакнаа на протестот младите сили на ВМРО ДПМНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*