Home / Uncategorized / Синоќа Битола најзагаден град

Синоќа Битола најзагаден град

Битола вечерва е најзагаден македонски град, според податоците од мерните станици на Министерството за животна средина. 

Неколку пати над дозволеното е загаденоста во Битола. 

Тетово, Струмица, Кочани, делови од Скопје се високо загадени, додека Куманово е средно загадено. 

Дебар е ниско загаден, додека Кичево, Кавадарци, Гостивар и Велес се многу ниско загадени. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*