Home / Вести / Советот не расправаше за продажбата на ФК Пелистер

Советот не расправаше за продажбата на ФК Пелистер

На денешната седница Советот на Битола не ја стави на дневен ред точката за продажбата на акциите на ФК Пелистер.

Советот заклучи дека тој нема ингиренции и надлежност да се меша околу плановите на сопственикот на клубот, кој поседува 75 отсто од акциите на Пелистер и неговата одлука да го продаде клубот.
Според тоа дали Пелистер ќе биде продаден или не и под кои услови ќе одлучи сопственикот на клубот Пеце Стојчевски, а Општината Битола може да се интересира само за тоа како ќе се трошат парите кои таа ги издвојува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*