Home / Вести / Средба Тимоние-Наташа Петровска

Средба Тимоние-Наташа Петровска

Вечерва во Кабинетот на градоначалничката дојде до средба помегу Наташа Перовска, градоначалничка на Битола и амбасадорот на Франција во Република Македонија Кристијан Тимоние.

На средбата, која е  прва официјална по преземањето на градоначалничката функција стана збор за идната соработка на Битола со Франција во светлината на одбележувањето на двата големи настани кои ќе се случат идната година  а тие се 50 години од збратимувањето на Битола и Епинал и 100 годишнината од помирувањето на Франција и Германија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!