Home / Uncategorized / Судот, а не полицијата им овозможи на Грујовски и Бошковски да избегаат

Судот, а не полицијата им овозможи на Грујовски и Бошковски да избегаат

Неспроведувањето во притвор на Горан Грујовски и Никола Бошковски кои се во бегство е на одговорност на судиите, изјави Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Спасовски изјави дека полицијата не е одговорна за бегството на обвинетите, туку судството и ова само покажува колку истото е труло.

„Ова е порака дека треба да почнат реформи во судството, да се покрене одговорност за постапките и одлуките“, рече Спасовски.

Тој не сакаше да посочи дали имаат конкретни нови информации до каде е потрагата по Грујевски и Бошковски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*