Home / Tag Archives: Анѓушев

Tag Archives: Анѓушев

Бејли во Битола

Денеска Битола ке биде центарот на политичките случувања. За во 11.30 закажана е средба на градоначалничката Петровска со премиерот Зоран Заев. Денеска во посета на Битола ке биде и амбасадорот на САД во Република Македонија Бејли. а во 13 часот ...

Read More »

Анѓушев не гледа конфликт на интереси во случајот “Фероинвест“

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, не е управител на фирмата „Фероинвест“ која дала понуда на тендерот на ЕЛЕМ за набавка на гумени транспортни ленти за потребите на РЕК Битола. Па затоа Анѓушев смета дека не е спорно и дека ...

Read More »

Анѓушев:Каде завршуваа парите од ископот на јаловина во РЕК Битола

Заменик Претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, објасни дека минатото раководство на ЕЛЕМ имаше распишано тендер за ископ на јаглен и јаловина во РЕК Битола и дека на тој тендер имало негативно поддавање. Вели дека во ...

Read More »

Македонија самата ќе одлучи како против ФЕТА

Македонија ќе постапи во согласност со македонските закони во врска со барањето на турските власти за затворање на школи, универзитети и фирми во Македонија поврзани со свештеникот Фетулах Ѓулен, е официјалниот владин став во врска со изјавата на турката амбасадорка ...

Read More »