Home / Tag Archives: бесплатен

Tag Archives: бесплатен

Бесплатен градски превоз во Битола

Утрово многу високо загадување во Битола. Мерната станица Битола 2 која што е во центарот на градот, утрово во 8 часот измери многу високо загадување со ПМ2,5 честичките и високи загадување со ПМ 10 честичките. Се огласија и од општина ...

Read More »

За шарлатанот Талески, шарлатани се новинарите

За битолскиот градоначалник Владимир Талески кој денеска доби нова кривична пријава случајот “ Транспортер “  во  кој тој е првобвинет е благодарение на многу шарлатанство, непрофесионализам и тенденциозност во новинарската фела. Вака Талески  одговори на новинарско  прашање како го коментира ...

Read More »

За новинарите бесплатно до Централниот регисетр и Катастарот

Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите. Веруваме дека безплатниот пристап на новинарите до важни документи во земјата ќе ...

Read More »

Никој не сака да распише тендер за бесплатен превоз во Битола

Бесплатниот превоз на учениците од основното и средното образование стана ноќна мора, не само за учениците и родителите туку и за училиштата и локалната самоуправа во Битола. Иако од неодамна требаше да се знае кои автопревозни претпријатија и по која ...

Read More »

„Бесплатниот“ превоз на учениците скапо ја чини Битола

Пред неколку месеци, кога во Советот на општината, по обелоденувањето на случајот „Транспортер“ од страна на СЈО, се отвори жестока политичка дебата, токму на овој простор најавивме дека „бесплатниот“ превоз на учениците во основните и средните училишта, скапо ќе ја ...

Read More »