Home / Tag Archives: Билбил Камен

Tag Archives: Билбил Камен

Битолчани предупредуваат: Каменоломот ќе ни се удри од глава

Кога пред неколку години локалитетот над Битола, познат како “Билбил Камен“  го погодија големите шумски пожари, кои буквално го пеплосаа ридот над градот, сите битолчани без разлика на возраста и партиската определеност беа едногласни во оцената дека со опожарувањето на ...

Read More »