Home / Tag Archives: Брима Галуп

Tag Archives: Брима Галуп

Заев попопуларен од Груевски

Лидерот на СДСМ и актуелен премиер Зоран Заев во моментот има повисок рејтинг од Никола Груевски. Според анкетата на Брима, по изборот на новата влада, СДСМ по низа години за првпат има повисок рејтинг од ВМРО-ДПМНЕ, а Зоран Заев е ...

Read More »

Реакција на СДСМ за анкетата на „Брима Галуп“

СДСМ како некредибилна ја оценува  анкетата на „ изработена по нарачка на неделникот „Република“ во врска со рејтингот на партиите и политичарите пред претстојните парламентарни избори. – ВМРО-ДПМНЕ десет години ги лаже граѓаните, им фрла прав во очи и ја злоупотребува ...

Read More »

Анкета на „Брима Галуп”: За ВМРО-ДПМНЕ 25,8 отсто, за СДСМ 16,7

На претстојните предвремени парламентарни избори за ВМРО-ДПМНЕ би гласале 25,8 отсто, а за СДСМ 16,7 отсто од граѓаните, покажуваат резултатите од анкетата на „Брима Галуп” спроведена на барање на неделникот „Република” во периодот од 11 до 17 ноември при што ...

Read More »