Don't Miss
Home / Tag Archives: детски

Tag Archives: детски

Израелски денови во Битола

Тоа што пред неколку месеци за време на првата посета на Битола го најави амбасадорот на Израел во Република Македонија, Дан Оријан се оствари. Во рамките на продлабочувањето на пријателските односи на Израел и Битола и промоцијата на Битола како ...

Read More »

Се одржа манифестацијата “Детски семафор”

Денеска, во Битола се одржа манифестацијата “Детски семафор“  која традиционално во градот се одржува 50 години. Главната цел е унапредување на безбедноста, односно подигнување на познавањата за безбедно учество на младите велосипедисти. Младите преку вакви и слични настани ги совладуваат ...

Read More »

Центарот за ран детски развој на невладината “Сумнал“ наменет за деца од три до 6 години

Градоначалникот на Општина Битола Владимир Талески денес оствари средба со граѓани, во урбаната заедница Таки Даскало.  Благодарение на Здружението за развој на ромската заедница “Сумнал“ , дел од објектот на урбаната заедница кој беше запуштен подолг период, се санира и ...

Read More »

Хуманитарен концерт на детскиот хор „Ѕвончиња“

Детскиот хор „Ѕвончиња“ и вокалната група „Мелодиум“ утре, в сабота, со почеток во 21 часот, ќе одржат хуманитарен концерт по повод 9-годишнината од постоењето на „Ѕвончињата“ и третиот роденден на „Мелодиум“ во Центарот за култура во Битола. На музичкиот настан ...

Read More »

Прогласени најдобрите на фестивалите “Тра ла ла кидс” и ”Тра ла ла Битола”

На гала концерт во Центарот за култура во Битола беа  доделени наградите за најдобрите учесници на детските музички фестивали “Тра ла ла кидс” и ”Тра ла ла Битола” кои се одржаа на 27 и 28 ноември. Првата награда на фестивалот ...

Read More »

Во Битола ќе се одржат детските музички фестивали “Тра-ла-ла кидс” и “Тра-ла-ла“

Битола на 27 и 28 ноември ќе биде домаќин на детските музички фестивали “Тра-ла-ла кидс” и “Тра-ла-ла Битола” на кој ќе  учествуваат 29 млади музички таленти од целата држава. Двата фестивали се во организација на Здружението за аудио визуелна уметност ...

Read More »

По Битола, “Ѕвончињата“ в сабота ќе пеат во Крушево во чест на Тоше

Детскиот хор “Ѕвончиња“ ја воодушевија публиката на концертот од хуманитарен карактер посветен на Тоше Проески, кој се одржа во салата на клавирите во битолскиот Завод и музеј. Заедно со трите групи “Ѕвончиња“, поделени според возраста, настапи и вокалната група Мелодиум, ...

Read More »