Don't Miss
Home / Tag Archives: домот

Tag Archives: домот

Истрага за приватизацијата на Копанки

Иако за тоа нема официјална информација според извори на Битолски весник битолската полиција по наредба на Обвинтелството води истрага за приватизацијата на планинарскиот дом Копанки и начинот на кој домот му беше префрлен на Плнинарското друштво Пелистер. Полицијата истражува како ...

Read More »

Полицијата пред станот на Груевски

Единицата за потраги, со асистенција на тим од Единицата за брзо распоредување ЕБР, и единицата “алфа” во моментот тропаат на вратата на Никола Груевски, во домот на Бихачка. Ова следува откако судот од петок не можеше да го пронајде Груевски ...

Read More »

Кога суетите ги водат луѓето

Деновиве како на времето, во 1936 година, кога битолчани со доброволни акции го градеа планинарскиот дом Копанки, планинарите на ПСК Пелистер, со доброволни акции и донации на граѓани, почнаа со обновата на планинарскиот дом Копанки. Речиси секој викенд десетици планинари ...

Read More »