Home / Tag Archives: етно

Tag Archives: етно

Македонска етно венчавка во Новаци

Во Општина Новаци по вторпат се одржа манифестацијата “Македонска етно венчавка“. Оваа година зет и невеста беа 55 годишниот Љубе Самарџески и 50 годишната Роза Самарџиеска од Битола. Тие во брак се 30 години и по толку време одлучија да ...

Read More »

Концерт на етно групата „Монистра” во Битола

На 19 јуни 2015 година со почеток во 20.00 часот во големата сала на Центарот за култура Битола ќе се одржи концерт на Етно групата “Монистра“. Етно групата “Монистра“  која делува од 2002 година ја сочинуваат:Александар Јовевски – кавал, тамбура, ...

Read More »

Вечерва спектакуларен концерт на “Љубојна“

Вечерва битолската публика ќе ужива во концертот  на етно групата „Љубојна“  насловен „Музика на дланка“, во големата сала на Центарот за култура,  а како и на двата концерти кои што се одржаа минатата недела во Скопје, и во Битила, пред ...

Read More »