Don't Miss
Home / Tag Archives: фонд

Tag Archives: фонд

Европскиот парламент побара итен фонд за помош на медиумите

Традиционалните медиуми како што се весниците отсекогаш имале додадена вредност како медиум. Преку нив граѓаните добиваат проверени и веродостојни информации на кои можат да се навраќаат повеќепати, да ги анализираат, па дури и да ги архивираат. За веродостојноста на отпечатените ...

Read More »

Фонд за поддршка на електронските медиуми

По примерот на Фондот за поддршка на печатените, Владата е отворена за воведување и Фонд за поддршка на електронските медиуми. Со него би биле поддржани сите медиуми кои се потешко се снаоѓаат во пазарните услови. Од Владата ја повикуваат фелата ...

Read More »

Поддршка за младите претприемачи

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски како дел од Саемот за кариера, денеска пред младите во Битола ја презентираа новата мерка од Оперативниот план за вработување, која ...

Read More »

За неплаќање куќен фонд 300 евра глоба

Над 60 битолчани, кои не платиле куќен фонд, наскоро, не само што ќе мораат да ги подмират обврските за неплатен куќен фонд, туку  ќе мораат да платат и по 300 евра  казна. Ваквата информација деновиве ни ја соопштија  група граѓани, ...

Read More »

Добитници на признанијата на Интерфест 2017- за пијано

Денеска во Заводот и Музеј Битола беа доделени наградите за пијанао на Осмиот интернационален фестивал за пијано, на кои учествуваа  млади и талентирани млади пијанисти од Македонија,Бугарија, Италија, Косово, Албанија. 1). ПИЈАНИСТИ ИЗВЕДУВАЧИ до 31 година Иван Трајковски, Битола, ПРВА ...

Read More »

Директорите на ФЗОМ ја посетија подрачната служба во Битола

Директорите на Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани денеска остварија посета на подрачната служба на Фондот во Битола, и новоотворената аптекарска станица во село Могила. Посетата е во рамките на новиот проект „Директорите на ...

Read More »

ЗНМ отвора солидарен фонд за Кежаровски

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) отвора солидарен фонд за колегата Томислав Кежаровски. Сите новинари и граѓани кои сакаат, можат да уплатат одредена сума пари на жиро-сметка во Комерцијална банка. Банерот со деталните информации околу оваа акција ЗНМ веќе го ...

Read More »

Граѓаните он лајн можат да го проверат стажот на осигурување и платите

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, денеска на плоштадот “Магнолија“  во Битола, го  организираат јавниот  настан „Ден за Вас”. Основна цел на оваа активност е граѓаните он лајн да го проверат ...

Read More »