Home / Tag Archives: ин мемориам

Tag Archives: ин мемориам

И Широк Сокак тагува, почина Такец

Ин мемориам Од пред три дена и Широк Сокак  во Битола не е  повеќе тоа што беше. На неговиот плочник го нема повеќе Димитар Димитровски – Такец, човекот кој и во својата  93 година  од животот битолчани имаа можност да ...

Read More »

Ин мемориам : Димитар Димитровски-Такец, последен поздрав од колегите новинари од Битола

Молкна перото на доајенот на битолското и македонското новинарство, Димитар Димитровски-Такец. На 93 годишна возраст овој непресушен битолски новинар, публицист, хроничар и истражувач замина меѓу легендите. Зад себе остави богато творечко дело, повеќе книги посветени на родниот град Битола, 20 ...

Read More »