Home / Tag Archives: излевање

Tag Archives: излевање

Опасност од нови излевања на Црна Река кај Демир Хисар

Новите врнежи од дожд и снег предизвикаа загриженост од можни нови излевања на реките, особено е критично со Црна Река кај Демир Хисар, која што е зголемена и секој момент се очекува излевање. Како што соопшти ДСЗ, ситуацијата во Битола ...

Read More »

Вонредна состојба во Источна Македонија

Вонредна состојба во источна Македонија, објави пред малку, тв алфа. Поради обилните врнежи од дожд во текот на вчерашната ноќ, како и големиот доток на вода во браната Калиманци значително е зголемен водостојот на река Брегалница. Поплавени се неколку населени места ...

Read More »

Поплавени 400 хектари земјоделски површини во Гнеотино, општина Новаци

Заради неповолната хидрометеоролошка состојба, критичното ниво на река Црна и настанатите поплави на земјоделските површини во Гнеотино денеска состанок одржа кризниот штаб составен од сите релевантни институции: градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски, претставници на ЗК Пелагонија, Битолско Поле, ДЗС ...

Read More »