Home / Tag Archives: излезност

Tag Archives: излезност

ДИК: 35,29 отсто излезеност до 13 часот на гласачкото место во Теарце

Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека на избирачкото место број 2011 во Теарце до 13 часот на гласање излегле 252, или 35.29 отсто од запишани 714 избирачи во Избирачкиот список. Следниот податок за излезеност на гласачите ДИК ќе го соопшти по 17 часот. ...

Read More »

Во Битола над 66 проценти излезност

Во Битола излезноста за изборите е неочекувано мошне висока. До 17 часот на гласање излегле над 66 отсто од гласачите. Од вкупно 80. 259 регистрирани гласачи до 17 часот на гласање  излегле  вкупно 53.108 гласачи што  е 66,23 отсто од ...

Read More »

Во Могила излезноста над 63 проценти

Изборите во општината Могила се одвиваат вообиечаено. Според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија, Славко Велевски до 17 часот гласале 3478 гласачи што е 63 % излезност од вкупниот број на избирачи кој изнесува 5455. Се гласа на 23 ...

Read More »

Во Новаци излезноста над 70 %

Во Општината Новаци, до овој момент според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија Стевче Стевановски, излезноста е нешто над 71,8 проценти. Изборите се одвиваат во фер и демократска атмосфера. Не се забележани никакви неправилности.   Б.В.  

Read More »

Вообичаена излезност во Могила

Изборите во општината Могила која припаѓа на Четвртата изборна единица се одвиваат вообиечаено. Според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија, Славко Велевски од запишаните 5455 гласачи, до 13 часот гласале 1785 гласачи што е 32,72%. Се гласа на 23 ...

Read More »

Во Новаци над 50% излезност

Во Општината Новаци, до овој момент според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија Стевче Стевановски, излезноста е нешто над 50 проценти. Од 2985 гласачи колку што се запишани во избирачкиот  список, досега на гласање се излезени околу 1484 гласачи. ...

Read More »

Вообичаена излезност во Битола

Според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија, Зоран Насев изборите во Битола се одвиваат во фер, мирна и демократска атмосфера. Излезноста во однос на претходните избори е вообичаена. До десет часот,  на изборите излегле да гласаат 10.613 гласачи што ...

Read More »