Home / Tag Archives: измени

Tag Archives: измени

Нема повеќе купување бугарско државјанство

Бугарија планира да го укине законот кој овозможува „купување“ бугарско државјанство преку инвестирање во државата, соопшти бугарското Министерство за правда, укажувајќи дека овој закон не донел никакви значајни економски бенефити за земјата. Овие законски измени следат по извештајот на Европската ...

Read More »

Битола треба да плати стотици илјади евра за еднострано раскинување договори

Стотици илјади евра отштета треба да платат поголем број  општини поради еднострано раскинување на договори за купопродажба на градежно земјиште, продажба на парцели во изборна капмања, тужби, често менување на ДУП. Мегу нив е општина Битола. Ова се дел од ...

Read More »

Предложени реформи во ВМРО ДПМНЕ

Илија Илијовски, член на Републичкиот штаб за реформи во ВМРО-ДПМНЕ. Предложи денес неколку измени на Статутот на партијата со кои таа ќе стане полиберална, подемократска и подецентрализирана во носењето на одлуките. „Статутарните измени треба да воспостават нови органи во партијата ...

Read More »

Екстерното во „аут”, локалните избори во октомври

Паднаа првите одлуки на законодавниот дом. Наставниците и ученици може да здивнат. Парламентарното мнозинство заедно со опозициските БЕСА и ДПА, во отсуство на ВМРО-ДПМНЕ го донесе законот со кој се укинува екстерното тестирање. На седницата на парламентот  беа донесени измени ...

Read More »