Home / Tag Archives: јавно (page 3)

Tag Archives: јавно

СДСМ: Од јавното осветлување ќе и се стемни на Битола!?

Предупредувајќи дека во Битола на повидок е нов корупциски скандал, кој во голема мера ќе ја испразни општинската каса, советникот на СДСМ, Горан Козаров, на прес-конференцијата, меѓу другото, истакна: -Разнебитувањето на општинскиот имот од страна на ВМРО-ДПМНЕ продолжува. На повидок ...

Read More »

Членството на ВМРО-ДПМНЕ со поддршка за Талески

Со транспаренти на кои пишуваше „Поддршка за Талески“ и „СЈО платеници“ денеска пред седиштето на ОК ВМРО–ДПМНЕ – Битола, се собраа граѓани кои дадоа поддршка за градоначалникот Владимир Талески. Тие порачаа дека Специјалното јавно обвинителство работи под директива на СДСМ ...

Read More »

Реконструкцијата на Градскиот пазар во полн ек

Реконструкцијата и адаптацијата  на делови од Регионалниот зелен пазар во Битола е во полн ек. Реконструкцијата се одвива во фази. Имено, првата фаза  опфаќа изградба на плато и канализација, а во втората фаза ќе се изградат шест павилјони, покривање на просторот  ...

Read More »

Талески: Во Општина Битола нема криминал

Веднаш по прес-конференцијата на специјалната јавна обвинителка, Фатиме Фетаи, по повод почетокот на  истражната постапка за случајот “Транспортер“, прес-конференција одржа градоначалникот Владимир Талески, кој  отворањето на случајот за него и за другите инволвирани во оваа афера ги слушна на патот ...

Read More »

Се модернизира битолскиот Пазар

Јавното претпријатие “ Пазари “ од Битола со поддршка на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, Бирото за регионален развој на Република Македонија,   во Битола го помовираа проектот за модернизирање на битолскиот пазар, во кој ќе бидат  инвестирани ...

Read More »

Започна прскањето против комарците

Центарот за јавно здравје од Битола започна со првата фаза на третирањето против комарците во општините од пелагонискиот регион за кои е надлежна, односно Битола, Новаци и Могила. Годинава,  се очекува третирање и по воздушен пат, односно авионско прскање против ...

Read More »

ЈП “Пазари“ со нови инвестиции

Јавното претпријатие “Пазари“ од Битола,  најави отпочнување нови проекти од витално значење за битолскиот пазар во износ од 1.200.000 илјади денари.   -Првиот проект што ќе биде имплементиран е партерно уредување на 800 м2 во битолскиот пазар, интервенција со која ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ го пролонгира рокот за склучување договори за наводнување со земјоделците

Јавното претпријатие “Стрежево“ од 6 до 22 мај склучуваше договори со земјоделците кои сакаат да користат вода за наводнување од овој хидросистем. По барање на Сојузот на земјоделци, со одлука на Управниот одбор се пролонгира рокот за склучување договори за ...

Read More »

Се спроведува пролетната дератизација во Општина Битола

Во тек е пролетната дератизација во Општина Битола што  Центарот  за јавно здравје Битола ја спроведува како општа противепидемиска мерка. Ќе бидат опфатени вкупно 3.800 канализациони шахти. Дератизацијата во останатите општини за кои е надлежна оваа институција веќе е завршена, ...

Read More »

Нова кривична пријава на СДСМ против Талески

Денеска СДСМ до Основното јавно обвинителство во Битола поднесе кривична пријава против градоначалникот на Општина Битола, Владимир Талески и непознат сторител.   -Кривичната пријава произлегува од конечниот Извештај на Државниот завод за ревизија за работата на Општина Битола за 2011 ...

Read More »
error: Content is protected !!